Lomalukemiston valintafilosofia

Tulossa oleva loma – mikä ihana tekosyy osallistua suuren suomalaisen tavaratalon pelastustalkoisiin. Kävin siis hankkimassa lomaluettavaa keltaisessa kaheliuskassissa. Pokkareissa oli hinta kohdallaan, mutta valikoima ei ehkä yltänyt ihan männä vuosien tasolle (vai onko aika kullannut muistot?). Marraskuun Kanarian-matkalla luetaan joka tapauksessa ainakin nämä kolme:

kanarian_kirjat

Koska tavoitteena on minimoida matkalle mukaan roudattavan kaman määrä, niin olemme ihan ensimmäisestä yhteisestä lomasta alkaen pyrkineet Kokeneen Aasian-matkaajan kanssa valitsemaan mukaan sellaisia kirjoja, jotka kumpikin haluamme lukea. Karsii siis chick lit -hömpät pois. No, on mulla yleensä yksi vaaleanpunainen huttuhattara -romaani mukana, ihan vain koska aivot on saatava lomalla hetkeksi pois päältä.

Useimmiten matkassa on dekkareita: Donna Leonia, Leena Lehtolaista, Jo Nesbøa, Agatha Christietä. Pokkarilaarien äärellä piti siis muistella, että mitähän kanssamatkustaja on jo lukenut. Ei niin helppoa, kun ei aina muista mitä on itsekään lukenut.

Jos kolme pokkaria eivät riitä ja luettava loppuu kesken (suurin huolenaiheeni minkä tahansa loman suhteen), niin täytyy turvautua hotellin dumppaa jo luetut kirjat tähän -hyllyyn. Tai paikalliseen kirjakauppaan. Mikä on hiven pelottava ajatus. Löytyykö kanarialaisesta lomakylästä luettavaa vaativaan makuun?

Advertisements

One thought on “Lomalukemiston valintafilosofia

  1. Pingback: Pojat tänään, tytöt huomenna – Kanarian terveiset, osa 2 | Dream a Little Dream of Asia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s