Mitäs sitten tehtäis?

Lapissa on tällä viikolla satanut lunta. Yleensä olisin ihan täpinöissäni näistä uutisista, mutta nyt en osaa orientoitua alkavaan talveen ollenkaan. Lumilauta pitäisi viedä huoltoon ja missäs mun hiihtomonot olikaan -ajatusten sijasta päässä pyörii mietteitä siitä, mitä teemme, kun pääsemme perille Aasiaan. Siis rannalla ja altaalla löhöämisen lisäksi.

Mitään liian tiukkoja suunnitelmia ei ole tarkoitus tehdä, mutta ajatuksena on vähän miettiä valmiiksi, mitä haluamme nähdä tai kokea. Näin ehdottomasti haluan nähdä -jutut tulee varmasti toteutettua, mutta varaa jää tarttua myös mahdollisuuksiin paikan päällä.

Kiharatyttö on jo nyt ilmoittanut, että ensimmäiseksi, kun pääsemme Thaimaahan, menemme uimaan. Tämä on hänelle myös luvattu. Aikuiset käyvät varmasti hieronnassa jos ei heti ensimmäisenä päivänä, niin viimeistään toisena päivänä. Aiemmin jo kirjoitinkin, ettei Dolphin Baylla ole kamalasti tekemistä, eikä siellä ole tarkoitus tehdäkään muuta kuin löhötä ja mahdollisesti käydä moikkaamassa apinoita.

Kuala Lumpur
Kuala Lumpurissa on kolme nähtävyyttä, jotka aika varmasti käymme ihmettelemässä. Petronas Twin Towers -pilvenpiirtäjiä on ilmeisesti vaikea olla näkemättä kaupungin keskustassa liikkuessa, mutta varmasti käymme ihmettelemässä niitä lähempääkin. Oli puhetta Kokeneen Aasian-matkaajan kanssa, ettei välttämättä mennä sisälle, mutta entinen Näsinneulan hissikuski tässä pohdiskelee, että pitäisikö siellä sittenkin käydä katsomassa onko kaksoistornien hisseissä kuskit. Petronaksen sijasta Kokenut Aasian-matkaaja ehdotti, että kävisimme ihailemassa nähtävyyksiä KL Towerista, josta näkee myös kaksoistornit hyvin.

Toinen takuuvarma on retki naapurustoon, jossa Kokenut Aasian-matkaaja asui olleessaan KL:ssä vaihdossa. Hän haluaa nähdä miten vanhat kotinurkat ovat muuttuneet, ja on minustakin ihan kiva nähdä ne paikat, joista saa kuulla juttuja.

Kolmas hyvin todennäköinen nähtävyys on Lake Gardens -puisto, ja sen orkideapuutarha ja perhospuisto. Kiharatyttö on kiinnostunut linnuista, joten ehkä perhosten sijasta käymmekin ihmettelemässä malesialaisia siivekkäitä lintupuistossa. Kiertoajelu puiston ympäri kuulostaa myös ihan varteenotettavalta hauskuudelta.

Yksi hyvin potentiaalinen nähtävyys on akvaario. Henkilökohtaisesti se houkuttelee sillä, että siellä on mahdollisesti viileää, mutta tämä on nimenomaan lasten vuoksi -kohde. Uskon, että Kiharatyttö ja Hymypoika viihtyvät siellä ihmettelemässä kilpikonnia, kaloja ja muita elukoita.

Missä syödään?
Vietämme isänpäivää Kuala Lumpurissa, joten silloin käymme todennäköisesti syömässä vähän paremmin. Ravintoloista listalla on lisäksi Hard Rock Café, sillä haluamme myös Hymypojalle My First Hard Café -t-paidan, jollaisen Kiharatyttö sai Pattayalta (äidillä oli Hard Rock Cafe -paitoja kultaisella 90-luvulla useampikin).

Kokenut Aasian-matkaaja ehdotti kovasti Sunway Lagoon -teemapuistoa yhdeksi päiväretkikohteeksi, mutta torppasin ajatuksen. Paikan päähoukutin on vesipuisto, joka ei välttämättä ole kahden uimataidottoman lapsen kanssa kiehtovin juttu, mitä Kuala Lumpur voi tarjota. Lisäksi paikka on sen verran kaukana, että tuntuisi hölmöltä lähteä sinne asti sen kaiken muun takia, mitä Sunway Lagoon tarjoaa, kun vastaavia ja ehkä meidän lastemme ikäisille paremmin sopivia juttuja löytyy lähempääkin.

Kuala Lumpurissa on ajatuksena myös hoitaa pois päiväjärjestyksestä suurin osa shoppailuista, joten muutama ostoskeskus varmasti osuu myös kohdalle. Koska Kokenut Aasian-matkaaja on asunut Kuala Lumpurissa, niin on hänen hommansa viedä meidät oikeisiin ostoskeskuksiin.

Vinkkejä ostospaikoista toki otetaan vastaan ja saa ehdotella muutenkin, että mitä KL:ssä kannattaa tehdä tai nähdä kahden alle neljävuotiaan kanssa. Kiva olisi kuulla myös, että paljonko akvaarion kannattaa varata aikaa.

Advertisements

3 thoughts on “Mitäs sitten tehtäis?

  1. Petronas-tornien alla/lähellä (en muista nyt ihan tarkkaan) on tosi iso lasten leikkipuisto, josta Niilo tykkäsi aikoinaan (oli silloin vissiin 2 v). Myös Petronas-tornien ostoskeskus on ihan ok!

  2. Pingback: Isänpäivä Kuala Lumpurissa | Dream a Little Dream of Asia

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s